Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility יעוץ פיננסי | avidvir
top of page

יעוץ פיננסי

יעוץ פיננסי הינו תחום מאוד רחב המקיף נושאים וכלים רבים וניתן לתמצת זאת כסוג של מנהל כספים המלווה את העסק באופן שוטף בהיבט הפיננסי. בדרך כלל הבעלים עסוק בשיווק העסק ותפעולו ולעיתים ההתנהלות מול הבנק ושליטה בתזרים המזומנים מהוות עבורו מטלות נוספות ומכבידות. יתכן כי העבודה הנדרשת אינה רבה, אך בשל היותה מטלה נוספת היא מהווה גורם מעכב. יש לזכור שבניגוד לפעולות המכירה המזרימה כסף חדש לעסק פה מדובר בשמירה על נכסי העסק. פתרון אחד הקיים בפועל הינו העמסת מטלה זו על המזכירות ו/או על הנהלת החשבונות אולם ככל העסק גדול יותר ומורכב יותר ישנה חשיבות מכרעת לניהול, ניתוח ופיקוח על תזרים המזומנים ובמקרה כזה מומלץ להיעזר בשירותיו של יועץ פיננסי.

מומלץ לקבל ליווי פיננסי שוטף מבעל מקצוע אשר יכול להקנות נהלים ולתת כלים לעובדי ומנהלי העסק. לשירות של יועץ פיננסי ישנם ערכים מוספים בדמות ניתוח מעמיק של דו"ח רווח והפסד באופן שוטף, תמונת מצב פיננסית (בניגוד לתמונת מצב חשבונאית), מתן כלים יישומיים למדידה ושליטה, בניית תכנית לזמן קצר ו/או לזמן ארוך בהתאם ליכולות העסק ועוד.

יש עסקים בהם הבעלים נמצא באופן תדיר בדילמה: האם לגשת לבנק ולהפקיד שק (באופן דחוף כי החשבון נמצא בחריגה) או להיפגש באותו הזמן עם לקוח / לקוח פוטנציאלי. מה עליו לעשות? הפתרון הוא בהקצאת משאבים במניעת הדילמה. מניעת הדילמה תיעשה ע"י ניהול זמן אופטימלי, האצלת סמכויות ואף באמצעות בניית מערכת יחסים עם הבנק אשר עשויה להקל על הסיטואציה. תקשורת חיובית עם הבנק כוללת שקיפות ושיתוף אשר יקלו על יכולת הבנק להכיל חריגות.

ככל שתגדל צריכת האשראי בעסק, בין אם מסיבות טובות (גידול בפעילות) ובין אם מסיבות פחות טובות (בזבוז, הפסדים) הרי נדרש מעקב יסודי יותר אחר הכסף. ישנם מצבים אשר בהם עליה ברמת האשראי נעשית בבנקים אחרים ובד"כ אין מדובר באשראי עומד – דבר המוביל להחזר הלוואות בכל חודש (על כל ההשלכות התזרימיות הנובעות מכך). לא אחת ניתן לראות עוסק מורשה עם מחזור חודשי של 100 אלף ₪ וצרכי אשראי של כ 300 אלף ₪ אבל בחינת המצב הפיננסי מעידה על התחייבויות קיימות בסך של כ 600 אלף ₪. כלומר העסק יצר גרעון תזרימי מעבר לצורך האמיתי שלו באשראי. בד"כ במצב זה העסק מחזיר הלוואות חודשיות מעבר ליכולתו ואף בנק לא מוכן לדבר עימו. הרעיון הוא להימנע מהמצב המתואר שהרי הבעלים עבר דרך עד למצב זה ואם היה לו יועץ פיננסי הוא לפחות היה מרים דגלים אדומים בדרך. כמובן שיש לבחון מהם פתרונות מימון אשר רלוונטיים לעסק, להחליט בדבר פתרון המימון הנכון ולהתחיל ליישמו.

לסיכום – גם אם לעסק יש התחייבויות, ניתן לעיתים (תוך התאמת תמהיל האשראי הרלוונטי לעסק ו/או שינוי בטחונות ואשראים בין בנקים) לכוון את העסק למגמת שיפור. בעסק בו יש רווחיות חשוב לנתב רווח זה להקטנת התחייבויות וחיזוק איתנותו הפיננסית. יועץ פיננסי מיומן יזהה את המגמות בזמן אמת ויציע פתרונות מימוניים כאלו או אחרים תוך הדגשת הצורך לפעול באחריות.

bottom of page